İki Bitcoin Ustası Rallinin İpuçlarını Verdi: Bu Zirve Hedefte!

Quant analisti PlanB, Bitcoin’in tarihsel olarak rallilerle aynı döneme denk gelen bir aşamaya girdiğini söylüyor. İsabetli tahminleriyle tanınan bir analist ise bu piyasa döngüsünde Bitcoin için maksimum fiyat hedefini açıklıyor.

PlanB: Halving sonrası Bitcoin pompası yaklaşıyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, 70 bin dolar seviyelerinde satışla karşılaşıyor. Bununla birlikte, Quant analisti PlanB’ye göre kaderi değişmek üzere. Analist, Bitcoin’in tarihsel olarak rallilerle aynı döneme denk gelen bir aşamaya girdiğini söylüyor. PlanB, Bitcoin’e uyarlamadan önce geleneksel emtialar için kullandığı stok-akış (S2F) modeli hakkında bir güncelleme yapıyor. S2F modeli, varlık daha kıt hale geldikçe fiyatın artacağı fikrine dayanarak bir varlığın performansını öngörüyor. Tarihsel olarak, PlanB’nin S2F modeli, kırmızı bir nokta basarak halving’in hemen ardından güçlü boğa koşularının başlangıcını işaret etti. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu, halving’ten sonraki ilk ay ve yeni döngünün başlangıcı. Bence Bitcoin, 2020’deki son halving döngüsünde ve 2017’deki ondan önceki döngüde ve 2012’deki 2013’teki halving’ten sonra olduğu gibi halving’ten sonra da pompalanacak. Bence yine bir pompa göreceğiz ve tabii ki stoktan akışa modelinin özü de bu, ama bunu zaman gösterecek.

Kaynak: PlanB/YouTube

Boğa sinyali eren bir başka metrik

PlanB ayrıca, gerçekleşen fiyat metriğine de bakıyor. Bu metrik, mevcut bir zaman dilimindeki tüm coinlerin değerini on-chain en son işlem gördükleri fiyattan kaydeder ve dolaşımdaki BTC sayısına böler. Beş aylık gerçekleşen fiyat seviyesinin tarihsel olarak boğa piyasalarında güçlü bir destek seviyesi olduğunu söylüyor. Bu bağlamda analist, şu açıklamayı yapıyor:

Bu, 2020 boğa piyasasındaki bu düşüş gibi boğa piyasası düşüşleri için bir destek seviyesidir. Bu destek çizgisinden atladı ve aynı şey 2017’de de oldu. Bu boğa piyasası düşüşü de buradaki açık mavi çizgiden atladı. Bu yüzden bunun tekrar olmasını bekliyorum. Aslında bunu Nisan’da gördük. Nisan’da düşüş yaşandı, boğa piyasasındaydı ve tamam, beş aylık gerçekleşen fiyat 60.000 dolardı. Ayrıca, BTC bunun biraz altında 59.000 ya da 58.000 dolardı. Ancak yine de aylık kapanışlar açısından beş aylık gerçekleşen fiyat mükemmel bir destek seviyesiydi. Bu Mayıs ayında bu seviyeden sıçradık.

Kaynak: PlanB/YouTube

Bitcoin boğa piyasasının zirvesi için potansiyel maksimum fiyat hedefi!

Geçmişinde birçok isabetli tahmin yapan Dave the Wave takma adlı bir analist, daha kısa vadeli oynaklığı filtrelerken Bitcoin’in uzun vadeli döngüsünde dip ve zirve seviyelerini tahmin etmeyi amaçlayan logaritmik büyüme kanalı (LGC) eğrisinin kendi versiyonunu kullanan bir grafik paylaşıyor. Analiste göre, LGC modeli Bitcoin’in mevcut piyasa döngüsünün mevcut fiyatların en fazla 3 kat üzerinde ya da kabaca 205.000 dolar seviyesinde bir yerde zirve yapabileceğini öne sürüyor. Bu doğrultuda analist, şu açıklamayı yapıyor:

BTC fiyatı, halving’ler sırasında her zaman önceki yüksek seviyelere nispeten yakın olmuştur. Bu sefer ilgi çekici olan, önceki 3x’lere kıyasla dipten 4x’e çıkması. Bu, halving’e göre fiyatın bir miktar önden koştuğunu gösteriyor. LGC modeli buradan itibaren maksimum 3x öneriyor. Ayrıca, uzun vadede BTC’de kalmaya devam ederken bir miktar kar almak için alt/USD’nin ekstra oynaklığı ile işlem yapmayı düşünebilirsiniz.

Kaynak: Dave the Wave

Dave the Wave, Bitcoin’in daha kısa vadedeki görünümüne de bakıyor. Analist, BTC‘nin şu anda, geçmişte güçlü bir destek görevi gören yükselen bir çapraza yaklaştığını söylüyor. Analist, “BTC fiyatı, güçlü bir destek olarak hareket eden seviyeye bir kez daha yaklaşıyor…” diyor.

Kaynak: Dave the Wave

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir